Bevetés

Bevetés

"A vendégek és az ifjú pár már szivárognak befelé. Gityó tapasztalt szemmel vizslatja a társaságot és bár Zongi a bandagazda, igy Gityóra, nagy megkönnyebbülésére, kissebb felelősség hárul az est folyamán, azért rutinból szkennel. Hány évet fognak lehúzni egymás mellett, mikorra állitsuk ki a válóbulira szóló névjegykártyát, milyenek a viszonyok, ki gyűlöl kit, hol lesz majd a maligán dúlásával beköszönő, elkerülhetetlen konfliktusok epicentruma. És főleg, ki lesz az, aki éjjel 2 körül beleköt a zenekarba: valami pörgőset, héj, Nyiregy-ből jöttem, ott ám nem igy zenéi’nek." - Pelva Gábor belépője a Magunk tollában

A csalán és ami mögötte van

A csalán és ami mögötte van

Gyermekkori rémálmunk a nyári erdei kiránduláskor rövidnadrágban elszenvedett csaláncsípés. Rágondolni is rossz, hogy megegyük ezt a rosszindulatú növényt. Pedig a csalán egészséges, amit nemcsak gyógyászati céllal használhatunk fel, hanem ilyenkor tavasszal különféle finomságokat is készíthetünk belőle. Schubert Árpád cikke a Csuszpájzon.

Nyílt levél Bonifert Ferencnek

Nyílt levél Bonifert Ferencnek a vizes cikkben foglaltakra Liebhardt András tollából.

Mi folyt itt? (2.)

Rokfalusy Balázs válasza Bonifert Ferenc írására 2020. januárjában jelent meg a Bogdányi Híradóban 

Alámerülés

A vizes ügy bűnügyi vonatkozásai. A Szentendrei Rendőrkapitányságtól valamint a Fővárosi Vízművektől kért közérdekű adatigénylés alapján született a cikk, 2020. januárjában jelent meg a Bogdányi Híradóban.

Néhány kiegészítő észrevétel a dunabogdányi ivóvíz ellátással, és vízdíjakkal kapcsolatosan

Prof. Dr. Alvincz József egyetemi tanár, volt helyi önkormányzati képviselő észrevételei a vizes témában. Megjelent a Bogdányi Híradó 2020. évi januári számában.    

Vízdíjról – indulat és demagógia nélkül

A Bogdányi Híradó 2019. decemberi számában jelent meg Bonifert Ferenc volt önkormányzati képviselő, alpolgármester (és polgármester) írása a vizes témában

Az utcanevekről

Az utcanevekről

Fontosak a nevek. Névben a végzet, a jelentés, a tartalom - mondhatnánk a velő, a latinok után szabadon. Helyi históriák késő maradékai, olykor ránk erőszakolt kámfor korlenyomatok vagy nemzeti mítoszok ismétlő szómágiái, talán hogy nagyjaink ki ne hulljanak a panteonból. Olykor telitalálat, olykor ötlettelenségi bizonyítvány - helytörténeti GPS Liebhardt András tollából.

Underground

Underground

Didus néni fogalom volt, ahogyan fogalom ma is és mindörökké, és bocsássa meg nekünk a tulajdonos - cukrászmester, már csak így fogjuk hívni a célt, ha némi pénzre szert teszünk és megfogan a gondolat. Akkor még nem tudhattam, Didus néni az alkalmazott volt a kis cukrászdában, nekem csak névadó óriás. Persze volt még reklámarc is, cégér, védjegy meg minden, de nekem már életem végéig a néni, aki a fagyit adja!

Öntsünk tiszta vizet a… hoppá, de hova lett a víz? - a bogdányi rendszerváltás margójára

Öntsünk tiszta vizet a… hoppá, de hova lett a víz? - a bogdányi rendszerváltás margójára

Mélységes mély a múltnak kútja - ez volt az érzése az embernek, mikor sárral keverten feltört elénk a vizes téma. Mai napig ijesztő, hogy nem történt semmi az ügyben a hallgatáson kívül. A Bogdányi Híradó hasábjain zajló vitasorozat darabjait illetve egy nyilvános levelet adunk közre a témában a Wassergate "dossziéban", bár egy csörtét leszámítva nem vita ez, hanem egy látleletnek tűnő ügy, hol döbbenettel, hol hallgatással, hol érdektelenséggel kísérve. Botrány és politikai kultúra 2019-ből, Bogdányból szeretettel. Megjelent a Bogdányi Híradó 2019. novemberi számában. Liebhardt András írása.

Mi folyt itt? Avagy kezd körvonalazódni, hogy miért drágább a vízdíj Bogdányban

Mi folyt itt? Avagy kezd körvonalazódni, hogy miért drágább a vízdíj Bogdányban

A vizes témában két cikk jelent meg a Bogdányi híradó 2019. évi novemberi számában. Rokfalusy Balázs önkormányzati képviselő vitaindítója következik.