Néhány kiegészítő észrevétel a dunabogdányi ivóvíz ellátással, és vízdíjakkal kapcsolatosan

Prof. Dr. Alvincz József egyetemi tanár, volt helyi önkormányzati képviselő észrevételei a vizes témában. Megjelent a Bogdányi Híradó 2020. évi januári számában.    

Vízdíjról – indulat és demagógia nélkül

A Bogdányi Híradó 2019. decemberi számában jelent meg Bonifert Ferenc volt önkormányzati képviselő, alpolgármester (és polgármester) írása a vizes témában

Az utcanevekről

Az utcanevekről

Fontosak a nevek. Névben a végzet, a jelentés, a tartalom - mondhatnánk a velő, a latinok után szabadon. Helyi históriák késő maradékai, olykor ránk erőszakolt kámfor korlenyomatok vagy nemzeti mítoszok ismétlő szómágiái, talán hogy nagyjaink ki ne hulljanak a panteonból. Olykor telitalálat, olykor ötlettelenségi bizonyítvány - helytörténeti GPS Liebhardt András tollából.

Underground

Underground

Didus néni fogalom volt, ahogyan fogalom ma is és mindörökké, és bocsássa meg nekünk a tulajdonos - cukrászmester, már csak így fogjuk hívni a célt, ha némi pénzre szert teszünk és megfogan a gondolat. Akkor még nem tudhattam, Didus néni az alkalmazott volt a kis cukrászdában, nekem csak névadó óriás. Persze volt még reklámarc is, cégér, védjegy meg minden, de nekem már életem végéig a néni, aki a fagyit adja! Liebhardt András írása.

Öntsünk tiszta vizet a… hoppá, de hova lett a víz? - a bogdányi rendszerváltás margójára

Öntsünk tiszta vizet a… hoppá, de hova lett a víz? - a bogdányi rendszerváltás margójára

Mélységes mély a múltnak kútja - ez volt az érzése az embernek, mikor sárral keverten feltört elénk a vizes téma. Mai napig ijesztő, hogy nem történt semmi az ügyben a hallgatáson kívül. A Bogdányi Híradó hasábjain zajló vitasorozat darabjait illetve egy nyilvános levelet adunk közre a témában a Wassergate "dossziéban", bár egy csörtét leszámítva nem vita ez, hanem egy látleletnek tűnő ügy, hol döbbenettel, hol hallgatással, hol érdektelenséggel kísérve. Botrány és politikai kultúra 2019-ből, Bogdányból szeretettel. Megjelent a Bogdányi Híradó 2019. novemberi számában. Liebhardt András írása.

Mi folyt itt? Avagy kezd körvonalazódni, hogy miért drágább a vízdíj Bogdányban

Mi folyt itt? Avagy kezd körvonalazódni, hogy miért drágább a vízdíj Bogdányban

A vizes témában két cikk jelent meg a Bogdányi híradó 2019. évi novemberi számában. Rokfalusy Balázs önkormányzati képviselő vitaindítója következik.